NÄYTTELYT 2013

OMASTA LÄHTEESTÄ

 

Näyttely on avoinna la 18.5. – su 28.7.

Aukioloajat: ti – su klo 12 – 18, suljettu maanantaisin

 

Ensimmäisen kesänäyttelyn nimi ja teema on ”Omasta lähteestä”. Kesänäyttelyn taiteilijoiksi on valittu tekijöitä, joiden teosten omaleimainen kieli ja lähtökohta kumpuaa oman sisimmän lähteestä. Sippolassa on luonnonlähde, jonka ympärille, sen voimaan luottaen, koko kylä ja myöhemmin meijeri on rakennettu. Sippolan alkuperäinen nimi, Sippula, viittaa varrelliseen kauhaan, jolla vettä on otettu lähteestä.

 

Omasta lähteestä –näyttelyn taiteilijat: 

Taidemaalari Hanne Juga, kuvataiteilija Arto Korhonen, kuva- ja performanssitaiteilija Arja Maarit Puhakka, sekä kuvanveistäjä Henri Tuisku.

 

 

 

 

 

Lisäksi Sippolassa toista kertaa järjestettävän Ars Sippola -ympäristötaidenäyttelyn teoksia löytyy myös Antareksen pihamaalta. Antares on ympäristötaidenäyttelyn tukikohta ja infopiste.

 

 

 

PERFORMANSSITAPAHTUMA

 

13.7. alkaen klo 14

 

Helinä Hukkataival, Tiina Tuurna, Hyun Joo Min ja Inari Virmakoski

 

Lehdistötiedote >>>

 

Hyun Joo Min

 

Helinä Hukkataival

 

Tiina Tuurna

 

Tiina Tuurna & Inari Virmakoski

 

 

ANTARES NÄKYVISSÄ

 

Avajaiset pe 2.8. klo 18-20

 

Näyttely avoinna la 3.8. – su 1.9.

Aukioloajat: ma kiinni, ti – su klo 12 – 18

 

Elokuussa 2013 Galleria Antareksessa avautuu Kulttuuriyhdistys Antares ry:n oma ryhmänäyttely.

 

Mukana ovat kuvanveistäjät Tarja Ahokainen, Tiiu Anttinen, Sonja Harala, Outi Latvala ja Kristiina Pellinen, kuvataiteilija Soli Perttu ja kuva- ja performanssitaiteilija Milla Pystynen, taidegraafikot Ella Kettunen ja Saara Pakarinen, sekä taidemaalari Jari Järnström.

 

Valokuvat: Neta

 

 

 

ELISA HEINONEN

“HETKIÄ LUONNOSSA”

 

Näyttely avoinna pe 6.9. – su 29.9.

Aukioloajat: ma kiini, ti – su klo 12 -18

 

Antares Galleriaan kootussa näyttelyssä kotkalainen (ja kesäisin sippolalainen) taiteilija Elisa Heinonen esittelee akryyli- ja akvarellimaalauksiaan.

 

Valokuvat: Antero Lanki

 

 

 

KAAKKOIS-SUOMEN RUNOKIERTUE

 

LA 21.9.2013 klo 15

 

 

 

PAULI PARKKINEN

“RAHAT VAI KOLMIPYÖRÄ”

 

Näyttely avoinna ti 8.10 – su 27.10

Aukioloajat: ma kiini, ti – su klo 12 -18

 

Näyttelyn nimi tulee Carl Barksilta 1950-luvulta. Taiteilija joutuu usein miettimään ottaako rahat vai ”kolmipyörän” – siis taiteen vai toimeentulon, koska kulttuurialalla ja etenkin sen kuvataidesaralla leipä on usein tiukalla.

Näyttelyn suurikokoiset akryyli/tussi/hiili –maalaukset/piirustukset ovat syntyneet vuosien 2011-2013 välisenä aikana Imatran työhuoneellani. Nämä maalaukset liittyvät suurelta osin julkaisemani kulttuurilehden ”Diktator”, sisältöihin. Moni niistä on tehty alun perin tämän (marraskuusta/2010 lähtien) kerran kuukaudessa ilmestyvän lehden kansikuviksi.